OM DITT NYE KULETEPPE

 

I tusenvis av år har befolkningen i Nepal måttet beskytte seg mot vær og vind i de ubeskrivelig vakre, men ville Himalaya-fjellene. Som vi er godt kjent med her i Norge er ull for å holde varmen, og gjennom århundrer har derfor ullprodukter i topp kvalitet blitt en viktig del av den nepalesiske håndverkstradisjonen. Vi er veldig glade for å få muligheten til å bringe en del av denne tradisjonen inn i ditt hjem. Kuleteppene våre designes i Oslo i Norge, og produseres for hånd under gode arbeidsforhold ved porten til Himalaya, Kathmandu i Nepal. Hvert eneste kuleteppe som forlater oss på molekule er et lite kunstverk - et teppe med sjel!

 

Kuletepper fra molekule lages etter en gammel, nepalesisk teknikk, og alle stegene i prosessen utføres for hånd. For å få de mykeste kuleteppene man kan tenke seg, bruker vi ull fra New Zealand. Denne vaskes grundig flere ganger. Den nyvaskede ullen farges så med naturlige farger. Når ullen har fått den ønskede fargen starter prosessen med å forme en og en liten klump med ull til små baller. Disse toves så ved bruk av vann og såpe og rulles til alle kulene er perfekt runde og har samme størrelse. Dette er en svært arbeidskrevende prosess. Da alle molekule-kuletepper er laget for hånd, kan det være noen mindre forskjeller i farge og størrelse på enkelte av kulene. Det er ikke et tegn på feil på kuleteppet, men snarere et bevis på ekte, solid håndarbeid. Den som venter på noe godt, venter sjelden forgjeves. Det gjelder også når det skal lages et molekule-teppe. Tusenvis av runde, fargerike filtkuler danner et fantastisk utgangspunkt for neste del av prosessen, nemlig syingen. Kulene sys sammen for hånd med en kraftig nylontråd i en prosess som kan sammenlignes med å tre markjordbær på et (veldig langt) strå. Tilsammen blir de et molekule-kuleteppe.

 

molekule-kuletepper er laget av 100% ull fra New Zealand. Dette ullet regnes å være blant verdens beste, og brukes blant annet mye til babygarn. Det har en selvrensende egenskap, og får tilbake sin opprinnelige form etter å ha blitt tråkket på, eller på annen måte blitt deformert. Dette gjør at et molekule-kuleteppe vil holde seg pent over lang tid. Ull er anti-allergisk, og et molekule-kuleteppe er dermed ikke bare komfortabelt, men også helt trygt mot huden - også for små barn. Sist, men ikke minst - at ull er varmt er ingen nyhet! Ullens isolerende effekt gjør at ditt molekule-kuleteppe alltid er behagelig varmt å trå på, selv på den kaldeste vinterdag.

 

 

Alle molekule-kuletepper er 100% håndlagde. Det vil si at vi gjennom hele prosessen har mulighet til å sikre at ditt nye kuleteppe er av ypperste kvalitet. I tillegg gjennomgår kuleteppet en grundig kvalitetskontroll både hos produsenten og til slutt av våre kresne øyne her i Norge før det sendes til deg. Vi er helt trygge på at du blir fornøyde med ditt nye molekule-kuleteppe! Skulle det likevel være noe du lurer på eller noe du ikke er fornøyd med, ikke nøl et sekund med å ta kontakt! Vi er ikke fornøyd før du smiler fra øre til øre!.

 

 

Til å farge ditt molekule-kuleteppe bruker vi utelukkende fargestoffer uten AZO. Takket være dette er ditt kuleteppe garantert fritt for allergifremkallende stoffer og er helt trygt, også for små barn. Dette medfører også at det må tas noen forholdsregler når det skal gjøres rent. Unngå bruk av vann og rengjøringsmidler på teppet, så vil det holde seg pent i lang tid. Se også våre rengjøringstips for noen gode råd. Som alle ullprodukter kan du oppleve litt overflødig ull på overflaten i den første tiden. Det er ingen grunn til bekymring, da dette er helt naturlig. Etter noen ukers bruk og noen runder med støvsugeren vil disse forsvinne.